Aangekomen

De huissleutels hierover krijg je aparte instructies van Bas.

Na de dubbele (een latjes en een dichte) deur met de sleutels geopend te hebben, hangen alle andere sleutels achter de deur aan een sleutelvormige sleutelhanger. Zoals de sleutels voor het berghok en de logeerkamer.

Denk bij het binnenkomen aan de mogelijke wind. Zet vooral de glazen deuren altijd direct met klemmen onder vast, d.w.z. een trapje met het voetje naar onderen.

In het huis (op de bar?) ligt een schrift (dagboek) met adviezen over o.m. lekker eten, drin­ken en zwemmen. Tips voor anderen hierin zijn welkom. Oude dagboeken uit vorige jaren staan in de boekenkast, interessante lectuur voor iemand die nog eens de recente geschiedenis van het eiland wil beschrijven.

Enkele essentiële zaken

De boiler: Als je warm wilt douchen, moet je de schakelaar van de boiler aan zetten (=I).

In de zomer is dit eigenlijk niet nodig.

De ijskast: Als er niemand na je komt, bij vertrek goed schoonmaken en op een kier laten staan. Als er bin­nenkort nieuwe gasten worden verwacht, laat er dan in ieder geval een biertje en een flesje witte wijn in achter.

De radio: Er staat een radio-cd speler en een docking-station voor I-Pod. De TV: nee, mooi niet dus! Daar doen we niet aan mee.

De stofzuiger: we zijn er niet aan ontkomen. Papieren zakken onder het aanrecht, gebruiksaanwijzing en garantie in de rode zak aan de muur in de huiskamer.

Er is een fornuis met gasoven. Er is ook een elektrische Moulinex oven. Deze moet voor gebruik nog met het stopcontact worden verbonden. Heerlijk om ’s morgens brood mee te bakken. Let op dat de tijdklok ingedrukt moet worden om deze te bedienen.

De zekeringenkast zit boven de ijskast in het berghok. Als het licht uitgaat vanwege kortslui­ting o.i.d., moet je eerst het euvel verhelpen en vervolgens het betreffende schakelaartje van de zekering omzetten. Als het dan nog niet goed is, moet Markus worden gebeld, of de elektricien Insafor ontboden worden (werkplaats en winkel rechts van de weg vóór Sant Francesc).

Reservelampen liggen in de kast in het berghok. De rieten terraslamp buiten ophangen en bij vertrek deze weer binnen leggen.